Проверете: щеше ли да ви наеме Томас Едисон, ако искахте 

...
Проверете: щеше ли да ви наеме Томас Едисон, ако искахте 
Коментари Харесай

Тестът на Едисон, на който се провалили 92 % от хората

 Томас Едисон

Проверете: щеше ли да ви наеме Томас Едисон, в случай че искахте  да се устроите при него на работа.

Известният откривател Томас Едисон наемал чиновници по необикновен метод: предложил им да отговорят на 146 въпроса за осведоменост. Едисон считал, че човек, който запомня огромно количество информация, може бързо да взима решения и да бъде потребен служащ.

От 718 индивида, минали първия тест, едвам 57 са могли да отговорят вярно на повече от 70 % въпроси (това бил прагът, нужен за приемането на работата). Повече от 90 % правилни отговори дали едвам 32 души.

През 1921 година някой от служащите предал листата с въпроси на The New York Times и няколко месеца по-късно разногласията към теста не спирали. Списъкът с въпроси почнал да се употребява от всички – от чиновници по личния състав до учителите.

Работниците от мемориалния комплекс на Томас Едисон трансформирали въпросите в тест, а ние сме оставили единствено тези от тях, които не касаят историята на Съединени американски щати. Проверете себе си! За задоволителен резултат се счита 7 от 10 правилни отговора или повече.

[os-widget path= “/webmiastoto/%D0%A2%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%95%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BD “ of= “webmiastoto “ comments= “false “]

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР